© Sleipner Groep B.V.

Hypotheken | Sleipner Groep

Hypotheekadvies

Onafhankelijke en deskundige hypotheekadviseurs

Bij het kopen van een woning komt ontzettend veel kijken. Hoe regelt u bijvoorbeeld een goede hypotheek? De deskundige en onafhankelijke adviseurs van Sleipner Groep ondersteunen u bij al uw vragen en nemen het regelwerk voor u uit handen. Op die manier kunt u de juiste keuze maken in een hypotheek die bij u en uw situatie past.

Wat kunt u van ons verwachten?

Hypotheekgesprek met een gecertificeerd adviseur

Inzicht in alle mogelijkheden inclusief berekeningen

Volledig verzorgd aanvraagtraject van offerte tot notaris

Van offerte tot notaris

De hypotheekadviseurs van de Sleipner Groep adviseren, begeleiden en nemen u alle zorg uit handen in het complete proces rondom het afsluiten van een hypotheek. Een goede, passende hypotheek start bij een goede inventarisatie. Wij nemen voor al onze klanten de tijd en hebben aandacht voor uw persoonlijke situatie. In het proces concentreren wij ons ook onvoorzienbare life-events: arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid, overlijden en een eventuele scheiding in de toekomst. Hiermee geven we u inzicht in mogelijke situaties waar u nu wellicht nog niet bij stilstaat, maar die een grote impact kunnen hebben.

Onafhankelijke en deskundige hypotheekadviseurs

Als onafhankelijke adviseurs hebben wij contacten met een groot aantal hypotheekverstrekkers, notarissen en taxateurs. Wij kunnen daarnaast hulp bieden bij een voorlopige teruggave van de belasting voor een hypotheek. Een samenwerking met Sleipner Groep biedt u begeleiding in het hele proces. Wij nemen zoveel mogelijk voor u uit handen om het allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Laat u adviseren door ervaren en deskundige hypotheekadviseurs.

Verschillende hypotheekvormen

Lineaire Hypotheek

Bij een lineaire hypotheek lost u iedere maand hetzelfde bedrag af. Daarnaast betaalt u rente over de resterende schuld. Omdat die schuld in het begin het hoogst is, zullen ook de totale hypotheeklasten (rente + aflossing) in het begin hoog zijn. Naarmate u meer aflost, zal uw schuld afnemen en de maandelijkse bedragen geleidelijk dalen. Dat betekent echter ook dat het belastingvoordeel in de loop van de tijd afneemt: u gaat namelijk steeds minder rente betalen.

De annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gedurende de hele looptijd in principe gelijk. Door de jaren heen verandert wel de opbouw van de maandlasten. In het begin betaalt u veel rente en weinig aflossing en aan het einde is dat precies andersom.

Ook bij deze hypotheekvorm gaat u dus steeds minder rente betalen, waardoor het belastingvoordeel vermindert. Met als gevolg dat uw netto maandlasten geleidelijk zullen stijgen.

Lineaire hypotheken en annuïteitenhypotheken worden tegenwoordig veel minder afgesloten. Er zijn nieuwe hypotheekvormen ontstaan, die o.a. meer fiscaal voordeel opleveren en dus financieel veelal gunstiger zijn.

Aflossingsvrije Hypotheek

De naam zegt het al: bij deze hypotheek wordt in beginsel niet afgelost. Deze hypotheek is speciaal bedoeld voor mensen die hun hypotheek niet wensen af te dekken met aflossing en/of een verzekering, omdat de waarde van de woning toereikend is en men lagere maandlasten wil.

De aflossingsvrije hypotheek is ook aantrekkelijk in combinatie met andere hypotheekvormen. Met een aflossingsvrije hypotheek kunt u maximaal 30 jaar profiteren van de volledige rente-aftrek.

Wat is een hypotheek?

Er zijn maar weinig mensen die hun huis contant kunnen betalen. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet en zijn er speciale leningen dit u kunt afsluiten. Deze lening, waarbij (in de meeste gevallen) het huis onderpand is, noemt men een hypotheek. Sluit u een hypotheek af, dan moet u uiteraard het geleende bedrag ooit aflossen. Daar bovenop komt ook nog rente: de hypotheekrente.

Voordeel hypotheek

Zelfs als u over eigen geld beschikt, is het om fiscale redenen vaak verstandig om een (zo hoog mogelijke) hypotheek af te sluiten. Sleipner kan u hierin adviseren, zodat u optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden en u er zo het meeste voordeel uit haalt. 

Inzicht in werkelijke prijs en aanbod

Met een hypotheek gaat u een langdurige financiële verplichting aan en een verkeerde beslissing kan u onnodig veel geld kosten. Er zijn vele varianten van één hypotheeksoort die soms flink van elkaar kunnen verschillen qua voorwaarden, rentepercentages en andere mogelijkheden. Het is belangrijk dat u de hypotheekvorm kiest die het beste past bij uw situatie.

Daarnaast versluieren geldgevers en verzekeraars vaak hun werkelijke tarieven. De adviseurs van Sleipner Groep geven u een helder inzicht in de werkelijke prijs van de lening. Daarmee is het mogelijk echt een objectieve vergelijking te maken.